Krótki formularz


Skontaktuj się z nami

Sylwia Maksym

Napisz do nas

Dietetyka przyszłości

Kuchnia

Kurczak z arbuzem, oliwkami i miętą

02-08-2015 Body Idea Drukuj artykuł
Bezglutenowy
kurczak body idea

Składniki (na dwie porcje):

180 g Pierś kurczaka
1 łyżeczka zubryca czerwona, sól, pieprz
 1 łyżeczka Oliwy z oliwek

Sałatka:
1/4 arbuza
10 czarnych oliwek
Kilka listków mięty
Łyżka oliwy z oliwek
Sól himalajska
Pieprz


Wykonanie:

1. Pierś oczyszczamy i przyprawiamy solą, pieprzem i czubrycą, smażymy z obu stron na oliwie.

2. Arbuza kroimy w kostkę, dodajemy oliwki i poszatkowane listki mięty, przyprawiamy i polewamy oliwą.

 

Smacznego


Sylwia Maksym

Z zawodu dietetyk i fizjoterapeuta. Zakochana w roślinnej kuchni, wielbicielka sportów siłowych i kultury hiszpańskiej. Poszukiwacz dobrego jedzenia, kulinarnych inspiracji i aromatycznej kawy. Uśmiechnięta powsinoga nie potrafiąca żyć bez ludzi. Wymagająca od siebie i od innych, celebrująca życie pełnymi garściami.



Komentarze


Dodaj komentarz